baner1

 monterka za gume small montaza guma  2  small  montaza guma  3  small  montaza guma  4  small 

Monterka za gume

O montaži guma

Montaža guma je većini ljudi dobro poznata. Jedina stvar na koju vulkanizeri moraju da obrate pažnju je da se kod montaže guma ne ošteti.

Takođe se u praksi koristi takozvano “pakovanje” gume na felnu. Time se postiže pravilan raspored mase gume i felne i smanjenje devijacije gume na felni pa se samim tim dobija i ugodnija vožnja, tj. vozilo ne trese pri nekoj rezonantnoj brzini. Nove verzije mašina za balansiranje imaju tu opciju programski rešenu pa se automatski izborom te opcije dobija mesto na koje treba postaviti gumu u odnosu na felnu.

Preporučuje se kod zamene novih guma i ugradnja novih tubelles ventila zato što i oni imaju svoj rok trajanja.

Savremena verzija guma su PAX točkovi.

To je ustvari sklop specijalne felne, gume i posebnog unutrašnjeg dela gume.

Njihovo korišćenje omogućava vožnju sa probušenom gumom zato što unutrašnji deo gume to omogućava, a čak se i rezervni točak izbacuje iz upotrebe zato što je korišćenjem PAX sklopa praktično bespotreban. U vožnji se skoro i ne primeti ispuštena guma pa vozilo i dalje zadržava dobru stabilnost (vozilo ima senzore koji prate napumpanost guma).

Jedini nedostatak je specijalna monterka i balanserka sa kojima je u našim uslovima mali broj servisa opremljen. Ovde možete videti kako izgleda montaža niskoprofilnih i Pax guma. Montaža guma i Nisko-profilne i Pax gume

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži

 pax 1m pax 2m  run flat 1m  run flat 2m 

Priključci za montažu PAX i RUN FLAT guma